Kategorier
Debatt och åsikter Jobb

2014 Nu kör vi!!!!

Tror det var en mening med att bli sjuk…

Under julledigheten så är man liksom ledig. Man umgås med familj och vänner och njuter av att bara vara. När det sen var dags att börja jobba så blev jag toksjuk i bältros i huvudet. Inget kul någonstans, men när jag tittar på situationen nu (och jag letar alltid anledningar till saker och ting) så förstår jag varför. Jag behövde ligga still och inte göra något för att hinna fundera på mitt liv och vilka vägar jag skulle ta i arbetet.

Idag har jag tillbringat några timmar till min egen affärsplan. Inte för någon annan eller för ett bolag, utan för mig som person. Det är fantastiskt vad man får fram när man sätter pränt på vad som ligger i fatet. Jag kan konstatera att jag nått enormt långt under 2013 och att drömmarna om vad jag vill uppnå är skrämmande nära… Jag kan också konstatera att jag återigen blivit grundlurad av ett företag som bara vill suga ur mina ideér och min energi. Jaja, men det fanns säkert en mening med det också! Det gör det alltid, det tar bara olika lång tid att hitta anledningen ibland.

I min AP för 2014 finns att sätta både bok ett och bok två. Bok ett är redan på gång och responsen av dem som nu sitter med manus är fantastiskt. Bok två är påbörjad och här har jag faktiskt bestämt mig för att ta in sponsorer. Kvinnor kan¨,  kommer att skildra kampen som kvinnan för i en mansdominerad värld, där vi får arbeta dubbelt så hårt för att nå fram. Detta är något som många företag idag brinner för och där jag med deras stöd kan göra ett bra arbete och få igång debatter både inom politik och företagande. Jag har ett gäng kvinnor som nu ska intervjuas inom politik, artisteri, skådespeleri, media och projektledare, utsatta yrken och en värld som är ganska intressant att titta på.

2 Life ska sättas, och med den respons och de människor och företag som nu är på väg in, så känns det fantastiskt. Före jul var jag jagad av affärsänglar och riskkapitalister som ville sno allt för en liten peng, men med stöd från partners och högt uppsatta människor och företag så ska det inte behöva ske. Herregud, ska man slita hjärtat ur ett projekt så finns ju inget kvar…

Svårigheten har varit att hitta rätt väg för att pengar ska gå till ändamålet. Kan låta enkelt, men det är det inte. Juridiken är speciell när man ska hantera pengar från olika delar av världen och där skatter och administration måste vara noggrant genomtänkt och genomräknat. Nu har jag fått hjälpen av min bank, något som jag sökt efter länge, men som människor tidigare sopat undan, för egen vinning. (Där har vi det igen, Maria, låt oss ta över här nu så ska du se att det blir bra) Hmmm… Nej tack, Kvinnor kan!

Vi lanserar en tjejgrupp Ms Trez nästa månad. Ett grymt tjejgäng som jobbar stenhårt. De står för Girlpower rakt igenom och det ska bli oerhört spännande att se deras nya musik mottas! De är värda all framgång och har precis släppt en remix med en DJ som spelas och som det nu bloggas om utanför Sverige!

20121125_013900

Även i 2 Life söker jag nu större partners för att gå vidare. De som ska in är Bank, Flyg, Mjukvara, Teknik, Musiktjänst, Profilkläder, Dryck, Bil och medial partner. De flesta är redan på gång, men detaljer ska utarbetas, så än finns plats. Dock, de ska in nu för att eliminera risken för att virus kommer in och tar över. Virus…jo det är faktiskt en ganska bra jämförelse och plötsligt tänker jag på filmen Matrix där maskinerna försöker förstöra det sista av människan och ödmjukheten. Med partner på plats kan vi också börja ta kostnader och ta intervjuerna som står och bankar på dörren. Med partners kan vi marknadsföra och bege oss dit vi är på väg!’’

548345_218771954945596_535755516_n

Jag tittar också på ett hälsoprojekt där folkhälsan och en ny livsstil är i fokus. När jag granskat detta med fysisk träning, frisk luft och mental träning så är det fantastiskt att man inte pratar mer om ämnet. För 50 år sedan hade man 3 timmars idrott i skolan. Eleverna var ute på rasterna, vilket också genererade i bättre skolresultat. Vad gör de idag? Mycket mindre idrott, de sitter inne på rasterna med sina mobiler och surfar. Detta är något som vi vuxna skapat! Vi drar ner idrotten till förmån för något annat och tillåter användning av teknik under skoltid.

Att vi dessutom lever i en stressig värld där snabbmat är vardag och fysisk träning nästan är borta. Istället för promenader så lägger vi oss på soffan, helt slut efter dagens arbete. Konceptet vi utvecklar handlar om en ny livsstil där fysik, mental träning, kost och ett hälsosammare leverne är nyckeln till ett lyckligare och längre liv.

Naturligtvis har jag kopplat på 2 Life på detta, då de går hand i hand. 2 Life kommer att arbeta för mänskliga rättigheter, barns hälsa och utbildning och allas lika värde. Barnen är vår framtid och om vi inte med pengar, kraft, debatt och styrka gemensamt går in och börjar tala om hur vi ska agera och tänka så kan vi glömma inte bara Serbiens generation som nu hotas, utan en världs generation. Vi måste med alla medel se till att göra rätt för oss och hjälpa den kommande generationen. Dagligen ser vi barn på tv som inte får mat, som bor på gatan och som skadas av livets tuffa påfrestningar där utbildning kommer sist och att skaffa mat för dagen kommer först. Det är fel! Det ska inte vara så…

Att arbeta med Victoriadagarna är ren och skär glädje som gör gott i hjärtat. Ett arbete som jag ser mer som ett engagemang än just ett arbete. Det är vår Kronprinsessas födelsedag, och Royalist som jag är så vill jag bibehålla det fantastiska evenemanget och utveckla det.

Var kommer allt detta ifrån? Varför kämpar just jag för barn, kvinnor och mänskliga rättigheter? Jag har sett, jag har upplevt och jag har känt. Genom egna erfarenheter så har jag råkat ut för dem alla tre. Jag har också grottat in mig i detta och jobbat med samtliga i olika former, både i organisationer och i företagandet.

Jag vet hur svårt det är att få hjälp, jag vet hur tuff marknaden är och jag har med egna ögon sett både svenska utsatta barn, men också rest i andra länder och besökt barnhem. Jag vet vad som finns där ute och om jag med mina erfarenheter kan hjälpa barn till en tryggare och hälsosammare uppväxt, om jag kan stötta utsatta kvinnor genom mina egna erfarenheter och om jag med den röst jag skapar kan påverka att vi ska följa de mänskliga rättigheterna, då är jag beredd att slåss för det!

Jag har allt jag behöver, nu ska bara partners kopplas på. De som tror på att hjälpa till, de som vill synas i sammanhanget kommersiellt och de som själva arbetar med socialt ansvar. De som kan dra nytta av projekten och som kan få en större synlighet. De som vill använda projekten för att bygga egna broar och möjligheter och de som vill öka sin omsättning via ett socialt engagemang. Alla är välkomna att hjälpa till! Tillsammans ska vi skapa möjligheter och världen är vårt arbetsfält… Våra verktyg är musiken och sporten, och vårt vapen är tekniken! Det jag skapat är helt unikt och banbrytande, nu ska vi bara sätta detaljerna för att sopa banan med vår teknik. Det fyndigaste av allt, du som person kommer att stötta utsatta barn utan att ens öppna plånboken…

Jag vill passa på att tacka för den enorma responsen jag fått på bloggen! Tack, det betyder massor för mig!

 Bara tillsamman kan vi göra skillnad!

IMG_3626