Kategorier
Jobb

Försök till lurendrejeri kanske?

Blev oerhört irriterad i veckan då ett elektronikföretag ringer mig vid flertalet tillfällen. Jag blir inte arg för att de ringer, utan för att de vill bekräfta min beställning till min (advokatbyrå). Detta händer vid flera tillfällen och den sista på torsdagen gör att jag börjar ifrågasätta. -Men, har du inte xxxx advokatbyrå AB, frågar de. -Nej, jag har inte och har aldrig haft någon advokatbyrå som ni anser att jag beställt material till. Jag får svaret att de fått mitt nummer från kreditupplysningen, vilket gör att jag kontaktar dem. Nej, mitt nummer fanns bara på mitt bolag och inte på någon advokatbyrå och kreditupplysningen börjar ana oråd. -Kan det vara så att ett bedrägeri eller rättare sagt flera är på väg att ske, frågar de. Tillbaka till elektronikföretaget där jag åter förklarar min situation och vad de sagt på kreditupplysningen. -Hmmm, mycket konstigt svarar de. Mitt råd till elektronikföretaget var att kontakta varje advokatbyrå som beställt material och prata med dem för att se om beställningen verkligen är gjord. Skönt när man kan vara till hjälp och tala om för elektronikföretaget samt kreditupplysningen hur de ska hantera detta ärende och skönt att jag uppmärksammade detta så att jag inte står som beställare på massa saker jag varken vill ha eller beställt… Sedan kan man ju fråga sig vem som är utsatt, elektronikföretaget, advokatbyråerna eller jag, eller kanske rent av alla tre?

IMG_4125

Jobbet går lysande, eller rättare sagt, jag har gjort en vändning som varit ett tufft beslut men som är det enda rätta. Jag har insett mina begränsningar i just detta och tar en avstickare. Som tur är så har vägar förgreningar men som ändå leder till samma mål:)  Går in i dimman nu och verkställer, färdigställer och avslutar. Det har varit jobbigt, en lång resa som har ett slutmål. Fokus och locket på under en tid. Ibland sörjer jag dem som inte förstått eller inte vill förstå. Oftast kommer sanningen och verkligheten ifatt, och det är i de jobbigaste stunder som de nära visar sin rätta färg… Jag gläds också med dem som verkligen förstått, de kommer att vara vänner för livet och jag ser fram emot den dagen när vi tillsammans tittar tillbaka och samtidigt påbörjar nya möjligheter tillsammans!

Kvinnor kan…

IMG_2217