Kategorier
Debatt och åsikter Familj och vänner

En magisk dag…

Det är sådana här dagar som man funderar på vad som är viktigt i livet…

Solen lyser, den första riktiga vårvärmen har slagit till, och med 14,5 grader så var det en underbar dag i skogen med familj och vänner. Det är sådana här dagar som politik, världsekonomin och GI dieter försvinner i oändligheten och verkar vara totalt meningslösa. Det är vid sådana här tillfällen man undrar över varför det är krig, varför människor inte kan uppskatta det man har istället för att sträva efter mer, vikten av att ständigt vara bättre än andra. Det är just sådana här dagar som kan få mig att bli vansinnigt irriterad på människor med behov att tala om vad saker kostar, vad man äger eller vem man känner. Tänk om alla kunde få känna vad jag kände just idag när vi hittar nyvakna kryp under mossan, att se glädjen hos barnen som upptäcker att det lilla och enkla i livet är det mest spännande. Tänk om alla barn kunde få möjligheten att krypa på alla fyra bland barr och kottar med en mätt mage efter Ica:s korv med bröd och upptäcka naturen väckas till liv. Vad gör det om man blir smutsig, fuktig eller har ketchup i hela ansiktet när det viktigaste händer mitt framför ögonen på oss.

IMG_5050

Det är sådana här dagar när jag landat hemma i soffan efter frisk luft och naturupplevelser som man funderar över ord som, varför? Igår hörde jag något väldigt bra som uttalades till en vän till mig: -Sluta mocka skiten och rid hästen istället! Ord med en innebörd viktigare än något annat. Öppna ögonen och lev istället för att vandra i en bubbla och drömma om vad man skulle vilja. Lev istället för att titta på. Njut av det som finns framför näsan…

1920381_10152265346404320_825739781_n

Våren har landat och det ser ut som en kommande vecka med mer än en utflykt. Mellan arbetet ska jag försöka njuta av varje sekund och den exploderande naturen vi har framför oss. Eller något annat jag hörde igår och som jag vill förmedla: Ut med er och krama fler träd!!

1904024_10152265346714320_445933683_n