Kategorier
Debatt och åsikter Jobb

Music camp från sjukstugan…

Värker i både kropp och själ…

I fredags bröt det ut. Influensan alla andra haft och som jag sagt att jag inte skulle få… Kämpade emot in i det sista med inställningen att det drabbar inte mig. Men, men… Nu har jag legat hela helgen och matat filmer, ni vet sådana filmer man normalt inte ser, eller filmer jag inte sett på flera år. Gråtit har jag gjort också. Tårar har runnit i stort sett hela helgen, lite naturligtvis för att filmvalet varit just filmer som gör att man kan gråta fritt. Jag kan inte säga att jag tyckt synd om mig själv, det är mer ¨Gråta utan att man förstår varför¨, som man bara kan göra när man är sjuk.

Nåväl, igår när jag tittade på nyheterna så såg jag att Norrköpings kommun gått ut i media med mina projekt och ideér om musiken för stan. Lite annorlunda att få veta den vägen och att jag inte visste att vi skulle släppa nyheterna, men roligt är det. Det ger oss också en kick att lägga in nästa växel. Norrköping planerar att bli Sveriges musikhuvudstad och då måste man våga satsa, och med det fantastiska musikliv som redan finns i stan så lägger vi bara till värden för att öka positionen och stärka det man redan arbetar hårt för. Att jag valde Pandora som partner i just Music camp är inte så konstigt. Hon har en gedigen erfarenhet från branschen med sina 20 år på nacken. Hon har förmågan att lära ut och få människor med sig och hon brinner för att hjälpa barn och låta dem få rätt att nyttja musiken. Själva idén till Music camp har funnits sedan tiden jag arbetade med Dreamhill Academy tillsammans med Anders Bagge. Den plattformen byggdes som en eftergymnasial utbildning där unga utan ekonomisk bakgrund ska få en gedigen utbildning. Vi var överens om att de duktigaste musikerna och låtskrivarna inte var de med pengar, utan de som satt i mammas källare och verkligen brann för sitt skapande. I detta fall vänder vi oss till en yngre grupp och målet är barn mellan 10-13 år.  Idén har legat och grott länge och när jag satt hemma i Pandoras kök i somras och diskuterade olika projekt och möjligheter så berättade hon om att hon drömde om att få lära ut sin kunskap, kanske en skola eller något annat. Plötsligt stod det klart för mig varför jag har väntat med att ta in någon i detta. Jag väntade helt enkelt på rätt engagemang där jag inte frågar en artist om medverkan, utan att det kom av sig självt. Därefter har vi utvecklat detta och byggt vidare på konceptet tillsammans.

1551507_10153731593990392_1098491849_n

Norrköping som musikhuvudstad!

Det är alltså när man är sjuk det händer. Samma helg jag får det glädjande beskedet om Music camp så får jag förfrågan om ett event från toppen av politiken. Kan jag leverera? Ja, jo det är klart jag kan, kul! Jag är värdelös på politik, men event och musik kan jag. Jag är egentligen inte så insatt i politik att jag ens borde få rösta. Jag vet bara vad jag tycker är rätt och fel och har fokuserat på det som är viktigt för mig. Detta beror naturligtvis på ett ointresse från min sida. Och det vet ju alla att ska man lära sig något och bli insatt, så krävs att man är intresserad och har ett engagemang i ämnet. Det är därför jag brukar säga att jag en dag ska börja plugga igen. Inte för att skaffa utbildning, utan för att jag vill lära mig mer inom vissa ämnen, ex historia, samhälle och kultur. Nej, någon politiker blir jag aldrig även om jag lätt skulle kunna ta en debatt med politiken i det jag kan, men kunskapen jag har är inte tillräcklig för att säga att jag är bred politiskt engagerad. Politiker är precis som mig egentligen. De har lagt sitt liv på att utveckla och förmedla det de tror är rätt. Jag tror inte det finns någon politiker någonstans som debatterar för något de anser är fel, det är bara det att alla inte alltid har rätt. Men det har förmodligen inte jag heller…

Bäddar ner mig och ser på film igen. Trött och orkeslös… Håller tummarna för att fler roliga saker sker, för just influensan verkar ha ett positivt inflytande på det som händer runt omkring, åtminstone jobbmässigt… Kram!

IMG_4619