Kategorier
Debatt och åsikter Jobb

Boken…

Det är många år sedan jag beslutade att skriva en bok…

Efter det så har livet byggts på, gått vidare och skapat fler kapitel. Jag som trodde att jag hade en färdig bok för några år sedan har upptäckt att det bara byggs på, livet går vidare och skapar fler utmaningar. Nu är det i alla fall nära och ett stort intresse har skapats inför boksläppet. I höstas kontaktade jag förlaget och för några veckor sedan bestämde jag mig att göra det helt själv. När jag kom på den idén så var det glasklart, och faktum var att det var just ett förlag som sa det till mig. -Maria, det här är en alldeles för viktig bok för att inte göra det själv. Du måste ha kommandot! Ja, så var det beslutet taget. Kontakt med PR är gjord och ju mer vi pratat desto mer förstår jag att boken inte bara är en bok, utan ett ställningstagande. Vi styr våra egna liv och fattar våra egna beslut. Ingen annan gör det åt oss. Mitt liv, mitt beslut! Som kvinna har du rätten att säga ifrån och besluta vilka vägar du själv ska gå… Det har du naturligtvis även som man, men eftersom jag är kvinna och skriver ur ett kvinnligt perspektiv och det jag råkat ut för så är den mer riktad till kvinnor.

Jag har inte bara (råkat) ut för saker. Jag har upplevt de mest fantastiska saker man kan uppleva! Rest i världens alla hörn och lyckats bra med det jag gjort. Dock har jag flera gånger slagits i backen…av just män! Den starka är inte den som aldrig faller, utan den som orkar resa sig igen efter att den fallit!

Nu laddar vi för fullt med partners, PR, kampanjer och med en styrka man ibland undrar var den kommer ifrån, så driver jag detta hårt mot det mål jag vill uppnå. Att stärka kvinnan, entreprenörskapet. Att våga säga nej och att våga gå utanför boxen…

Det är jag som är lokförare på min livs resa, det är upp till mig att köra åt det håll jag själv vill… Mitt liv, mitt beslut! Livet väntar inte på oss, det rusar förbi utanför fönstret och om vi inte vill missa allt som det har att ge, så får vi allt ösa på lite kol så vi kommer fram någon gång. Men kom ihåg en sak… Ibland spårar tågen ur, då gäller det att få tillbaka det på rälsen igen innan vi tappar mod och ork att köra vidare!

Maskrosbarn eller född med guldsked i munnen? Oavsett vad så sitter allt i ditt eget huvud! Du kan om du vill och orkar! Du gör dina egna val!

May the force be with you

unnamed-2