Kategorier
Jobb

Snart är det dags…

Snart är det dags…

Inte ens tre veckor kvar till boklansering och det ska bli enormt intressant att se vad folk tycker. Jag vet att det kommer att tyckas och får garanterat räkna med både bu och bä, men all kritik, positiv och negativ kommer jag att använda mig av till nästa bok som påbörjas senare i sommar! Det jag känner inför detta är blandade känslor. Det är oerhört skönt att få rensa ur kroppen på saker som gjort ont, men också underbara känslor när jag läser min egen berättelse om vad jag faktiskt gjort och åstadkommit! Det är först när man får saker på pränt som man verkligen kan se i ett annat perspektiv hur livet sett/ser ut. Det är först nu jag börjar få förståelse för hur jag tänkt och agerat genom livet.

Jag har lovat mig själv att använda mig av kunskapen och erfarenheten till att hjälpa och stötta andra och det kommer jag stå fast vid. Sedan kommer jag naturligtvis göra annat också, för att det är kul, men jag måste få arbeta under fria vingar och skapa utifrån mitt sätt att se saker. Kan man inte ge mig den friheten så kan jag inte genomföra det jag sagt att jag ska. Det handlar inte om att det ska gå min väg, att jag ska vara själv. Jag arbetar gärna i team, för utan samarbeten så fungerar ingenting. Det jag menar är att jag måste få engagera mig och arbeta med det jag brinner för. Något jag önskar fler kunde göra. Jag skrev i ett tidigare inlägg att min syo-konsulent i skolan rådde mig till att inte söka barn & ungdom för att mina betyg inte räckte. Jag sökte en annan linje som jag var totalt ointresserad av, vilket resulterade i avhopp från skolan. Idag arbetar jag och brinner för barn och unga och det, utan utbildning inom ämnet. Jag har skaffat mig kunskapen ändå och har ett brinnande engagemang för detta. Tänk om fler yrken kunde vara kreativt anpassade där man såg till intressen. Tänk om man kunde få läsa det man intresserar sig för när man ska lära sig istället för att tvingas läsa en specifik sak, så mycket mer vi skulle lära oss då.

Jag vill skriva mer, jag vill använda mina tankar och min kreativitet till att få andra att vilja lite till, att våga satsa och att testa sina vingar inom områden man drömmer om. Vi har ju bara ett liv, eller har jag fel? Om tre veckor lanseras boken på Öland, men innan dess finns den tillgänglig för bokhandeln på bokrondellen där de beställer sina böcker. Kan min historia hjälpa någon/några att komma vidare ur destruktiva förhållanden och våga satsa på sina drömmar, då har jag lyckats bra! Kan jag så kan du… Tro mig, jag vet 🙂

Bild1

PRESSMEDDELANDE 2014-06-15

Lagom till Victoriadagen, ett år efter att Maria Andersson gick ut med att självbiografin skulle bli av, så släpper hon sin bok, Mitt liv, mitt beslut.
Lansering och signering av boken kommer att ske den 13-14 juli i Borgholm i sommar.

Maria Andersson släpper sin självbiografi: Mitt liv, mitt beslut, där hon naket berättar sin historia som både berör och rör om.
Från den trassliga uppväxten till ett vuxet liv där hon både levt under hot och samtidigt skapat fantastiska koncept. Hon föddes i en småstad, men har utan en ordentlig utbildning arbetat med världen som arbetsfält.
Man kan bland annat räkna in projekt som Dreamhill Academy, tillsammans med Anders Bagge och Victoriadagen tillsammans med Kay Wiestål. Hon har arbetat i finrummen bland Kungligheter, Diplomater och högt uppsatta affärsmän. Hon har skapat och drivit projekt i både Sverige och internationellt. Hon har haft allt och förlorat allt.

I boken berättar hon sanningen om hennes barndom och hur hon under flera år av sitt vuxna liv levt under hot av en affärskollega. Hon berättar också om hur hon hamnat i de mest konstiga sammanhangen och arbetat på en nivå som de flesta aldrig kommer i närheten av.
Maria har rest i samtliga samhällsklasser och berättar i sin bok om skillnaden dem emellan, och om det finns någon.

I boken Mitt liv, mitt beslut, ger hon också goda råd om hur man ska tänka i olika situationer. Hon är en duktig föreläsare och ingen lämnas oberörd när man hör hennes historia.

– Jag har upplevt, genomlevt och överlevt allt, säger Maria. I boken vill jag förmedla att drömmar går att uppnå, men också hur man ska tänka när man råkat illa ut och man tror att allt är över.

Boken släpps i månadsskiftet juni/juli och har redan en mängd beställningar från flera håll i Sverige. Den har fått mycket god kritik av dem som redan läst manuset.
– Jättekul med all positiv respons, säger Maria. Får jag negativ kritik så kommer jag att lära av den och använda det till nästa bok jag skriver, säger hon och ler.

Kontakt för press och bokhandel: Email: mittlivmittbeslut@gmail.com

IMG_6855

Under lanseringen så signerar jag mina böcker tillsammans med VW på mässan i Borgholm. Något jag ser mycket fram emot 🙂