Kategorier
Debatt och åsikter Jobb

Använda verktygen rätt!

Använd verktygen rätt…

Verktygen är i detta fall inte hammare och såg utan verktygen är det man jobbar med. Vad man gör med de verktyg man besitter är upp till var och en! Jag har skapat mina verktyg och vill kunna använda dem rätt. Ett av verktygen just nu är min bok: Mitt liv, mitt beslut! Man kan använda verktyg på olika sätt. Montera ner saker eller bygga saker, jag har valt att bygga! Jag har sett många som fått verktygen i sin hand och som sakta men säkert monterat ner allt runt omkring för att till slut stå tomhänta, arbetslösa och med verktyg som rostat sedan länge… Konstig jämförelse? Nja, försökte mer göra en lätt förståelig jämförelse! Verktygen jag har skapat använder jag för att göra bra och positiva saker. Verktyget med min bok har dessutom fler än en konstruktionsritning framför sig. Ett, den stärker människor att våga jobba för sina drömmar. Två, den hjälper till att våga ta sig ur svåra situationer. Tre…det släpper jag på måndag! Ett stort arbete pågår i kulisserna och målet är naturligtvis att hjälpa, denna gång i stor skala där jag och mitt team involverar och bjuder in hela samhället som våra kollegor!

unnamed-3

Läs mer på vår FB-sida så länge!

Men de här verktygen jag pratar om, går de att köpa för pengar? Jag vet inte, det byggs nog av erfarenhet, kontakter och ett brinnande engagemang för att få dem i rätt form och rätt skepnad. De behöver inte alltid vara fysiska, utan kan vara sådant man inte kan ta på. Ex kunskap, nätverk och intresse!

En annan kunskap som INTE är ett verktyg, utan en erfarenhet, är alla dem som bränt skeppen sedan länge. De som går bakom ryggen, bedrar och lurar folk. Men OJ vad man kan ha nytta av de erfarenheterna! Och nej, man dör inte av motgångar, man stärks av dem, även om det kan kännas som nära-döden-upplevelser ibland, jag vet! Jag brukar tänka att om jag skulle dött vid varje motgång, så hade jag varit katt! Jag menar, då hade jag haft nio liv! Det finns visst något som heter andra chansen, men det finns inte hos mig. Jag litar på människor tills motsatsen är bevisad. Sen är väl förtroendet förbrukat, eller?

Titeln på min bok säger en del OM ganska mycket! Det ligger alltid i dina händer att fatta rätt beslut och vad som är bra för dig! Just nu tittar vi på en signeringsturné med boken. En turné där butiker av olika slag kan förknippa sig med titeln och där man vill dra kvinnor till butiken. Ett av de verktygen jag skapat och tycker är kul är konceptutveckling. Vad säger att man alltid ska signera i en bokhandel? Vad säger att du alltid måste framföra musik på en stor scen? Vad säger att du som fotbollsspelare bara ska spela fotboll? Nej, har man kommit så långt, så har man också skapat ett verktyg för att ta nästa steg, kanske in i en ny bransch eller bredda den man är i…

Skärmavbild 2014-05-18 kl. 21.38.06Något helt annat… Idag såg jag i tidningen att värmen fortsätter, det blir en brittsommar ända in i Oktober. SKÖNT 🙂 Men det har inte varit roliga dagar i värmen. Det sägs att man inte ska gnälla, vi klagar ju igen när det sen är kallt. Jo, jag vet, men någonstans går väl ändå gränsen? Över 30 grader är vi inte riktigt vana vid här i Norden! Idag kom det efterlängtade regnet OCH åskan som i och för sig var nödvändig för att rensa upp luften, men när blixtarna viner runt husknuten då är det inte kul. Rädd som jag är så förpassade jag mig själv till bilen där jag tillbringade  en timme medan Thor slog med Mjölner runt vår gård!

Under den hetaste sommarperioden har vi också fått tillökning! Fyra små ulltussar föddes för två dagar sedan och den stolta lilla mamman är så duktig… En katt är gravid i nio veckor… När vi hade bott här i nio veckor och två dagar så damp de ner som på beställning! Medan vi fokuserade på att måla och fixa huset så fort vi flyttat in, så var katten ute och fokuserade på något helt annat! Välkommen till världen små ulltussar ❤

10568012_10152583752754320_501314501_n