Kategorier
Debatt och åsikter Jobb

Politik och droger!

Valet gick åt skogen på alla tänkbara sätt…

Att SD fick 13 % av rösterna är katastrof! Hur tänker folk? Är det bara de som gillar deras invandrarpolitik som röstar på dem, eller anser man att de dessutom har koll på övrig politik och kan styra Sverige?

Efter valet när jag tittat på sociala medier så har massor av människor gnällt över maktskiftet, men de har dessutom röstat på SD. Hur tänkte man då? Ingen av blocken vill samarbeta med dem och man vill inte ha regeringsskifte? Att S dessutom inte vet hur de ska ro iland detta känns oroväckande. Jag tror på nyval inom kort och jag kan bara hoppas att man väljer att rösta på ett parti som kan leda Sverige och inte lägga sin röst på något som inte kan och inte är välkommet! Vi har rösträtt, varför inte använda den på rätt sätt? Jag ska inte propagera för det blå blocket. För att göra det ska man vara rejält insatt, men min röst har landat på dem då de har lyckats med Sverige vad man inte tidigare lyckats med. Sänka stadsskulden, minskad arbetslöshet och lägre skatter. Det jag hör från S väljare är att M tar från de fattiga och ger till de rika. Hur insatt är man då? Vi måste sänka skatterna för företagen för att de ska behålla sina företag i Sverige. Med höjda skatter kommer fler välja att flytta utomlands och på så sätt minskar skatteintäkterna och fler blir arbetslösa när industrier läggs ner… Men som sagt, jag kan ju inte det där! Ven viktigaste frågan kvarstår dock! Har vi 13 % rasister i Sverige eller är alla så dumma att man väljer att lägga rösten där för att ingen annan kunnat leva upp till förväntningarna om en bra svensk politik? Lägger ner och hoppas att Sverige vaknar inom kort!

Idag blir det möte med kommunens drogsamordnare. Tidigare har vi pratat med Näring, Kultur, Socialt företagande, Styrelseordförande etc. Alla är överens, vi gör ett bra arbete med vårt projekt Liv & Lust och vi behövs, men ingen är beredd att satsa fullt ut genom att betala för arbetet de inte själva klarar av! Därför har vi valt att själva finansiera arbetet med att stötta unga att inte hamna i utanförskap, missbruk samt att minska drogspridningen! Vårt team arbetar gratis just nu, vi föreläser och säljer bokpaket för att SKÄNKA pengar till detta arbete. Vi hade kunnat välja att göra detta och behålla alla pengar själva, men vi har valt följande: Vi har sänkt priset på föreläsningen för att fler ska få möjlighet att lyssna, lära och peppas till ett liv utan missbruk, ett liv att tro på sig själv och våga uppfylla sina drömmar mot alla odds. Dessutom skänker vi 20 % av de intäkterna till Liv & Lusts arbete! Vi säljer bokpaket där vi skänker 100:- till Liv & Lusts arbete! Vi utvecklar projekt för att förebygga, vi utvecklar projekt för att eftervårda, vi står för samtliga kostnader med målet att minska drogspridningen och arbeta mot en nolltolerans!!!

10610488_787618697947342_2379840016375504828_n

Vi var på Dagens Medicin för ett par veckor sedan där vi fick ett enormt stöd. Professorer, psykiatrin, BUP, läkare, ADHD forskare, alla var överens om att vårt arbete är den felande länken och att vi behövs! Nu har vi stöd från de högsta instanserna inom dessa områden samt att vi tittar på ett samarbete med ytterligare organisationer! Vi samarbetar redan med kriminalvården och planerar ett stort projekt för att via kulturen hjälpa till att minska återfallen! SÅ, vad är det man inom kommunen inte förstår? Vill man att vi ska lalla runt med vår kunskap och vårt nätverk och skapa nytta till deras fördel, där kommunen i slutänden sparar pengar? Vill man att vi ska lyfta kommunen som ett bra organ och att de satsar på förebyggande arbete? Vill man inte att barn, unga, familjer ska få chansen till ett liv i trygghet utan oro för att droger ska förstöra hela familjer? Jag har lagt enormt mycket tid på att utveckla, skaffa mig nätverket, verktygen och kunskapen inom området! Jag har sedan länge valt att arbeta för barns rätt till en barndom där uppväxt i drogrelaterade hem är en stor del i mitt arbete! I flera år har jag drömt om ett projekt jag har skapat för eftervården, nu är vi där och på fredag ska det presenteras för cheferna som i stort sett redan tackat ja! Och hittills har jag gjort det gratis!!! Jag sitter med verktygen, använd dem för h-e så vi kommer framåt i kampen! Vad är det värsta som kan hända? Ja, inte blir det sämre i alla fall…

Varför jag engagerar mig och stångar huvudet blodigt? Jag växte upp i detta, jag har varit utsatt för människor med detta problem, jag har en gudson som har ett LVM, jag har vänner som gått bort p.g.a missbruk… Behöver jag fortsätta? Jag är inte en av dem som blundar och hoppas att någon annan gör något. Jag har valt att lägga min fritid till detta. Vi är många eldsjälar som brinner, erbjuder våra tjänster och utvecklar för ett positivare och renare samhälle. Ska vi behöva starta ett eget parti som tar mandat inom kommunen för att påverka var pengarna ska gå och att det är viktigt att lägga medel på förebyggande arbete istället för de enorma kostnader det blir då kriminalitet och missbruk är ett faktum. I en stad som Norrköping där vi har en utbredd kriminalitet och där drogproblematiken är större än någon annan stans så är det viktigt att alla är med! Jag säger inte att vår stad inte gör något, jag säger att vi måste göra mer, och det INNAN problemen uppstår! Så, idag är möte med drogsamordnaren, där vi erbjuder våra tjänster. Idag beslutas även hur upplägget kring drogfokus ska se ut för vår del! Spänningen är på topp…

Mitt eget projekt som jag utvecklat till eftervården kommer att få en enorm genomslagskraft inom kort där jag har tagit in projektledaren Anna som vi även har i Liv & Lust. Hennes roll blir att sälja detta och hålla i vissa trådar, själv ska jag vidareutveckla och sätta projektet på världskartan! Vi i Sverige ska visa hur vi jobbar med kulturen och individen, vi i Sverige kommer att visa hur man sparar pengar och lyfter människan, vi i Sverige (som precis valt att lägga 13 % av rösterna på SD) måste visa att olika är bra, oavsett vem du är och var du kommer ifrån!!!

Nu tar vi politisk debatt och lägger dagen till att påverka, påvisa och påa vårt enorma arbete… Och som en liten påminnelse, vi har alla samma färg på hjärtat, oavsett vem du är, var du kommer ifrån eller hur din uppväxt ser ut! Vi går alla med drömmar och visioner om vad vi vill åstadkomma. Var inte rädd för att visa det! Det finns inga misslyckanden, bara lärdomar…Det gäller bara att lära av dem.  Stor kram till er!

10419047_1477379369214122_1227719371733942666_n