Kategorier
Jobb

Helgens utmaningar!

I torsdags bar det iväg till Stockholm!

Natten gav ingen sömn alls. Jag funderade mycket på fredagens föreläsning för kriminalvårdens och anstalten i Mariefred. Vad kunde man förvänta sig? Hur skulle de intagna se mig som kvinna som kommer och talar om för dem hur man ska tänka? Tankarna snurrade… Jag har ofta pratat inför människor och grupper. Då har det handlat om ledarskap, entreprenörskap och att uppnå sina mål och drömmar. Den här gången var det annorlunda och starten på en rad föreläsningar för likasinnade.

Min oro var dock obefogad. Jag, Håkan Hemlin och projektledare Anna Jansson blev mycket väl mottagna. När jag pratade inför gruppen var det knäpptyst, jag hade kunnat höra en nål falla. När jag sedan ser Anna sitta längst bak och gråta då var jag säker på att min ombyggda föreläsning för ändamålet nått fram. Jag berättade om min tuffa barndom och det jag gått igenom. Jag berättade om hoten som vuxen kvinna. Jag berättade hur jag tagit mig ur och blivit stärkt av det jag gått igenom. Det var riktigt tufft att backa bandet och berätta den nakna sanningen och historien om ett barn med drömmar. Efteråt var jag helt slut, både mentalt och kroppsligt. Man skulle kunnat tro att jag sprungit ett maratonlopp, fast jag (bara) hade haft två föreläsningar på en dag där jag inte rörde mer än min mun och använde mitt kroppsspråk. Vi hade frågestund efteråt där massor av frågor fick svar. Känslan när vi lämnade anstalten var ren och skär eufori. Både Håkan och jag sjönk ihop i bilen och var tacksamma att vi denna dag hade chaufför.

DSC_0900

Jag kunde inte släppa känslan det bar med sig och även natten till lördagen blev lite för lite sömn. En lördag som skulle gå i filmens och galans tecken till förmån för Unicef! James Bond weekend med filmvisning och gala. På lördag fm var jag på solidaritet arena för att förbereda, prata med tekniker, ta emot artister och konferencierer. Jag hade väl 30 minuter på mig på hotellet att duscha och få på galablåsan innan det bar iväg till arenan igen. Med rollen som eventkordinator så ska allt klaffa, teknik, tider för när mat och dryck serveras, tider för när artister ska upp på scen och när konferencier ska prata. Minuterna tickar och allt måste klaffa. Jag hann knappt få i mig någon mat själv, och fötterna hade blåsor när jag väl landade hemma på natten, men jag kan med lätthet säga att galan blev perfekt för alla gäster. Nöjd och belåten skulle jag här somna efter alla intryck, hårda arbete och pressen att alla ska få valuta för att vara på plats. Nej, det går naturligtvis inte…

IMG_8816

Det är klart att det är en upplevelse och en ära att stå på samma scen som filmstjärnor från världens alla hörn. Men den stora äran kommer från målet med galan och mitt arbete med utsatta där Unicef var mottagare.

10333432_10152758919880996_4020414938196530705_o

Så här många Bond celebriteter har sällan samlats på samma plats tidigare och det var mycket roligt att se dem samlade under samma tak!

På söndagen hade vi produktionsmöte med kommande filmen INFERIOR där vi kom steget längre med engagerade skådespelare. Väl hemma i mitt lilla hus på landet så blev det snabbmakaroner och grillkorv, kudde och täcke på soffan där jag snart somnade till filmen Captain America! Det var bara att vältra sig över till sängen för 10 timmars sömn… Igår tog jag faktiskt halvdag ledig, tyckte jag var värd det och energin gick istället till städning och målning av hallen!

Så här i efterhand försöker jag sammanställa helgens utmaningar och kan lätt konstatera att galor, stjärnor, fina middagar och champagne i all ära, men var jag tvungen att välja mellan att arrangera en gala eller föreläsa för intresserade människor som är i behov av min hjälp, så är valet lätt! Jag väljer det sistnämnda! Dock ska man komma ihåg att om jag inte hade tillgång till båda dessa världar så skulle jag inte kunna föreläsa om att lyckas mot alla odds, att våga vinna och förklara att människorna på galan är precis som du och jag och alla andra…

Veckan fortsätter i samma anda där film ska klippas och promotas. Föreläsningar ska bokas och nya samarbeten ska utformas! På fredag är det boksignering tillsammans med Håkan Hemlin, där våra böcker tillsammans når en bredd av jobbiga år, missbruk, utanförskap och entreprenörskap! Vi lyckades mot alla odds och idag använder vi vår historia för att hjälpa andra! DET mina vänner gör gott i själen  ❤