Kategorier
Debatt och åsikter Jobb

Finns det en mening med allt?

Jag har så otroligt mycket att skriva om…

Tiden har inte räckt till att blogga, men skärpning skall komma 🙂 Jag har funderat mycket på slumpen, ödet, meningen med saker… Finns det ett öde och i så fall varför. Vi korsar vägar genom livet som vi ofta inte kan påverka innan de dykt upp! Så är det och så har det alltid varit. Är det meningen att vi ska prövas för att (någon) ska fatta beslut om den där avstickaren till väg bara ska vara där?

Ett par märkliga saker som hänt den senaste tiden… För 2,5 år sedan var jag i Frankrike på Fångarna på fortet. Samma dagar var Håkan Hemlin där för inspelning. Vi pratade och diskuterade vad som är viktigt i livet, ungdomar och deras hälsa, musik och vänskap. När vi kommer hem så har vi bara en sporadisk kontakt, dvs vi gillar varandras inlägg på Facebook. Under tiden som går efter Frankrike bygger jag upp mitt nätverk och mitt engagemang för barn och unga och släpper nyheter om 2 life och min kamp för barns rätt till en frisk barndom. Jag engagerar mig i missbruksproblemen då jag själv är uppvuxen med missbruk och en av mina bästa vänners son missbrukat i över 10 år. Det kryper närmare och jag känner att något måste göras. Plötsligt en dag får jag ett meddelande från Håkan på Linkedin. -Hej Maria, vad gör du nu för tiden? Jag vill att vi pratar!

logga (1 av 1)

Han fick mitt nummer och Anna Jansson ringer upp mig och det visar sig att vi har samma engagemang. Håkan föreläser om sitt liv, han hade precis släppt sin bok och jag skulle släppa min. Vi träffas och några månader senare har vi satt upp Liv & Lust som arbetar för att stoppa drogspridningen bland unga. Tillsammans åker vi runt och föreläser och utvecklar för förebyggande åtgärder och eftervårdsprogram för att hjälpa individer i utanförskap.

Detta ledde i sin tur till att jag var med Håkan och Anna på Hasseludden och träffade NBV. Nu har NBV utvecklat ett studiematerial kring boken som lanseras i slutet av November för Sverige.

Jag var med NBV på drogfokus som är en nationell konferens om droger. Samma dag som jag har möte med generaldirektören från KRIS, så häktas en väns son. Samma dag som jag träffar ett av Sveriges bästa vårdboende för beroende, får jag reda på att en annan väns son börjat missbruka. Samma dag som ytterligare en nyfunnen vän berättar om att hon levt under hot men tagit sig ur och vill lära sig mer för att hjälpa andra kvinnor, står det fast att ytterligare studiematerial ska släppas om just det ämnet…med min bok som underlag.  Vi pratar i stort sett samma dagar med ett spann på timmar…

IMG_9501

Nu backar vi bandet… Hade inte jag arbetat med Christer Sandelin så hade jag aldrig åkt till Frankrike och träffat Håkan. Hade jag inte träffat fotograf Per Jahnke, så hade jag aldrig börjat jobba med Christer Sandelin. Hade jag inte lanserat Dreamhill med Bagge på slottet så hade jag aldrig träffat Per Jahnke… Behöver jag fortsätta? Vad jag menar är att allt det vi gör, alla de vägar vi tar, ofta leder vidare till det som är menat för oss. Och då frågar jag mig, är detta en slump, eller är det någon som vakar över oss och petar oss lite i den riktning vi behöver gå för att komma exakt dit där cirkeln sluts samman? Och cirkeln har nu slutits samman. Jag är på den plats i livet där jag kan göra mest nytta, där jag har stor erfarenhet, där jag kan påverka och hjälpa…

561701_10151144861259320_575946740_n

 

Ja, jag vet inte men jag kan inte tro att allt detta är en slump… En av mina närmaste vänner som jag dessutom är medial tillsammans med fick mortons i höger fot för några månader sedan. Det tog någon månad så hade jag fått detsamma, på samma fot… Nej, läkarna kan inte ha fel och nej, det kan inte vara en slump. Är vi födda till en uppgift? Är vi födda att verka och agera ur ett och samma fack? Är det så att vissa av dessa människor bryter sig omedvetet ur facket och börjar agera ur ett eget perspektiv? Ja, det kan nog bara styrelsen, (om det nu finns någon), svara på. Eller så är det helt enkelt bara en slump…

Jag går i alla fall min väg. Öde, meningen med livet eller bara slumpen… Jag väljer att göra det jag älskar, och bryr mig om dem som bryr sig om mig. Jag väljer bort dålig energi och lägger min tid på dem som uppskattar den. Jag är fri och gör fria val som är bra för mig, mina nära och det jag brinner för. Mitt liv, mitt beslut…

894593_10151514630994320_1865650904_o