Kategorier
Debatt och åsikter Jobb

MOT ALLA ODDS!

Först och främst, ett stort tack!!!

Föreställningen Mot Alla Odds blev så bra som vi hade hoppats på. Gislaved var först ut och nu har vi en mängd förfrågningar från olika städer och vi är så tacksamma. Budskapet vi vill nå ut med är att hur tufft livet än må vara så går det att ta sig ovan vattenytan igen och lyckas mot alla odds. Både Håkan och jag har haft det jobbigt i livet på olika sätt. Vi är levande exempel på att det går, men det krävs en hel del för att nå dit…en livslång kamp där vi väljer livet varje dag!

När vi repat inför detta så har några som tittat undrat varför jag inte tar ut min historia rakt igenom under rep. Efter föreställningen så förstod de varför. Det är så känslomässigt uttömmande att jag vill spara på krafterna till det är allvar… Jag vill ge åhörarna det de kommit dit för. En naken och berättande sanning som skakar och berör, men som faktiskt har ett lyckligt slut. Att skapa sina egna slut är krävande, men det går. Och kan jag hjälpa en person på varje ställe jag föreläser på, så har jag kommit långt.

Nu är inte alla föreläsningar detsamma. Man riktar den mot den publik som är där just då. Denna gång var ett koncept med Håkan Hemlin, skådespelaren Tarmo Hietala och mig själv. Tarmo spelar den vuxna sidan i Håkans liv. Håkan och jag får ut vår livshistoria och blandar den med ett par av Håkans låtar som passar väl in i konceptet och våra liv…

Efteråt har vi frågestund där frågorna ofta är många. Vi svarar öppet och naket på samtliga frågor, något vi bestämde oss tidigt för att göra. Det är svaren man ofta söker när man själv råkat illa ut. Vi har svaren på våra liv och vi hoppas det räcker en liten bit på vägen, men frågorna och svaren kring ämnet är många och alla frågor finns inte svar på, hur mycket man än söker… Igår var det en lugn dag. Det måste vara så efter en sådan dag som i Gislaved. Man måste få landa, känna efter, hämta kraft och kärlek från publiken för att orka igen, och igen, och igen. Det är publiken och dem som visar sitt stöd och engagemang som gör att man orkar backa banden så som vi gör. Håkans och mitt engagemang i detta är också en del av vårt arbete i Liv & Lust där vi arbetar med drogförebyggande arbeten bland unga.

IMG_9930

IMG_9948

IMG_9939

IMG_9936 2

Idag laddar vi batterierna och går igenom alla förfrågningar om vår föreställning Mot Alla Odds. Nästa vecka ska Håkan och jag föreläsa på en kriminalvårdsanstalt, ett ställe vi vet med säkerhet att vi gör nytta och känslan efteråt är fantastisk. Första gången var jag faktiskt rädd. Vad hade jag att vänta? Skulle de ta emot mig och min historia på rätt sätt? Men jag hade inget att oroa mig för. Killarna var fantastiska och när en av killarna berättade att han nu skulle skriva sin livsplan så visste jag att det var rätt ställe att bemöta och hjälpa. Tacksamheten lyste i deras ögon och jag kan lova att den var besvarad. Nästa vecka är det ytterligare en föreläsning på ett Universitet för bland annat nya socionomer. Det kallas anhörighetsdagen och där kommer jag berätta mina erfarenheter av att vara anhörig och medberoende, både som barn och vuxen, men historien är densamma som övriga föreläsningar.

Vid förfrågningar och bokning av våra gemensamma föreläsningar, kontakta vår projektledare: anna@hemlingordin.se

Vid förfrågning om min föreläsning så kontaktar man: mittlivmittbeslut@gmail.com

Nu fortsätter dagen i samma anda och tron på framtiden för oss alla… ❤ Stor kram och TACK för att ni finns…