Kategorier
Debatt och åsikter Jobb

Friskhets tecken

Börjar bli frisk…

Det märks på att jag reagerar på saker jag hör och läser. Det märks på att det börjar krypa i kroppen och att jag vill arbeta, komma framåt, bygga… Det jobbiga nu är att få tillbaka kondition, att inte hosta ihjäl mig vid minsta rörelse och att hitta kraft och energi igen! Det borde en helg med sol kunna ge och den är på väg!

Häromdagen läste jag en artikel om en ung kille som drev ett bolag som jobbade med att sälja droger. Ja, nätdroger som ännu inte blivit förbjudna och narkotikaklassade. Han tjänade miljoner på detta och var dessutom helt öppen med det. Det är klart han kan vara, det är ju tillåtna droger. Han berättade att han ibland får samtal från förkrossade föräldrar som förlorat sitt barn på grund av hans droger. Hans svar var att det kan ju inte han rå för, han säljer tillåtna droger och den som tar överdosen gör det själv, det är deras beslut. När jag läser detta så kokar det i mig. Men det är inte bara den unga killen som blivit miljonär på detta som man blir förbannad på, utan på allt annat. De som jobbar med att över huvud taget ta fram olika droger, ändra substanser och innehåll för att kunna sälja lagligt. De måste ju ändå veta att de förstör människoliv, kostar samhället miljarder och krossar familjer och drömmar. De väljer att tjäna pengar på att döda unga människor, och så länge drogen inte är narkotikaklassad så är det fritt fram. Det är så att jag kräks…både på de skyldiga och på hela samhället!

Blev intervjuad av en journalist som även hon varit utsatt för en stalker. Hon berättade om kvinnor som pga stalkern ligger på psyket och där polisen och rättssystemet inget kan göra! Hon var själv utsatt av denna man och trots polisanmälningar och påtryckningar så sker absolut ingenting. Jo tack, jag vet hur detta fungerar! I en artikel häromdagen beskrev man en 13-årig flicka som blivit våldtagen, men förövaren blev släppt pga att flickan såg äldre ut… Det sker 36 000 våldtäkter varje år, 6000 anmäls och knappt 200 blir dömda! Det visar klart och tydligt budskapet att det är helt okej att våldta, förnedra och förstöra en flickas/kvinnas liv.

Jo, jag börjar bli frisk, och jag är förbannad på hur dessa sjuka människor går fritt på gatan, kostar oss pengar, förstör liv. Vad är det för fel på en person om man verkligen letar och hittar lagliga vägar att sälja droger till barn och ungdomar? Är man inte sjuk om man våldtar flickor och kvinnor och hur tänker när man viger sitt liv till att trakassera och förfölja? Det handlar ofta om pengar och makt och naturligtvis ett sjukt beteende. Men snälla…skaffa ett liv istället!! Frågan som kommer upp är…hade detta beteende kunnat förebyggas under deras uppväxt? Var kommer hatet och maktbegäret ifrån? Varför…

Idag ska jag ge mig på att jobba lite, börjar med försiktighet och fokuserar på det viktigaste. På måndag räknar jag med högtryck igen, både på arbetsfronten och på himlen, för nu får solen gärna stanna!

Helgkramen till er alla… ❤

IMG_5123