Kategorier
Debatt och åsikter Jobb

Semester från livet…

Ta semester från livet…

När jag föreläser om mitt liv och det jag gått igenom så förklarar jag ofta hur jag hanterar jobbiga situationer. Exempelvis så drabbades jag av posttraumatiskt stressyndrom (PTSD) efter hot om mitt liv. Jag brukar säga till dem som har det jobbigt, – Ta semester från livet. Se film, sätt dig på en stubbe i skogen eller bara var, utan att vara i kontakt med livet, dvs sociala medier, telefon och dator. Jag har fått mycket positiv respons på detta, vilket känns som en framgång och ett begrepp många fler skulle använda sig av.

Jag har nyligen drabbats av rent kriminella handlingar i form av förtal, det har gjort att jag funderat på att verkligen ta mitt eget råd. Just att ta semester från livet, och det är guldläge nu när påsken knackar på dörren. Vad vore jag om jag inte gör det jag själv förespråkar?

När man är en stark individ med starka ambitioner och åsikter som jag har, så blir man gärna drabbad. Det viktiga är att man vet var sanningen ligger och att man tror på sig själv, då behöver man inte försvara. I min värld så är det de tomma tunnorna som skramlar högst, och jag är oerhört tacksam för alla de som backar och vågar stå upp för så viktiga budskap som vi har.

När man vågar stå upp för något, så blir man också en utmaning. För vem vill gå en enkel match? Jag kan bara se till mig själv, jag utmanar på områden som många inte vågar, men jag utmanar viktiga ämnen, inte personer. Många är de som vid tangentborden visar sin vrede, avund och bitterhet för att skapa lite uppmärksamhet själva. Vissa använder sig av andras olycka till att försöka vända en stek och och ibland måste man till och med använda sig av osanning för att det ska bita hårdare.

Idag har vi utrett begreppen kring lanseringen av ett projekt inom det område jag arbetar i. Vi har ett datum och vi har en tjänst. Det är fantastiskt vad effektivt människor med goda ambitioner kan jobba. När man besitter samma värderingar och samma mål, att hjälpa andra så blir det framgångsrikt. Man har ett gemensamt engagemang, och fokus landar på det som är viktigt. Ibland träffar man fel människor, vilket jag gjort några gånger, men mitt nyårslöfte var att fortsättningsvis följa magkänslan och inget annat. Det gör jag nu.

Att se andras framgång är en enorm lycka. När vi bygger starka barn i vårt musik projekt så är gemenskap ett ord som är viktigt. Att bygga självkänsla och våga ta plats, våga tro på sig själv. Vi vill eliminera känslan att vilja sänka andra andra. Vi ska våga lyfta oss själva och varandra istället. Likadant är det på kriminalvården där vi föreläser. Vikten av att bygga självkänsla och våga tro på att du kan, är oerhört viktigt. Det går att förändras. Titta bara på Johan Viktor som vi samarbetar med och som efter 13 år på anstalt nu hjälper andra med både avhopparverksamhet och föreläsningar för att förebygga, hjälpa och låta individen växa i tron på sig själv.

10429436_10204082190950241_3336324756101584772_n

Påsken kommer att bli oerhört lugn. Jag ska tillbringa den med barn, barnbarn och vänner, människor jag älskar. Påsken innebär ju för många lite extra ledigt och eftersom jag ändå bestämt mig för att ta lite semester från livet så föll den in väldigt bra. Nästa vecka påbörjas hela utvecklingsprocessen och jag måste vara 100 % fokus framöver, så lite egentid och semester är inte alls fel. Dessutom ska jag vårda själen och min PTSD så den inte slår mig på käften, det har vi liksom inte tid med!

Hoppas alla får en fantastisk påsk med mycket kärlek och värme! En arbetsdag kvar för mig, sen slår vi ihop butiken för ett tag 🙂 STOR KRAM och TACK alla de som vågar tro på att det går att förändra, och tack alla ni andra. Utan er skulle inte kampen vara en utmaning ❤

s0xs3GZ