Kategorier
Debatt och åsikter Jobb

Du blir den du vill vara…

Har du ovänner?

Bra, det är ett bevis för att du stått upp för något och satt tydliga gränser i ditt liv.
Någon som hatar dig gör det normalt av 1 av 3 anledningar. Antingen hatar de sig själva, de ser dig som ett hot eller så vill de vara som du!

Someone who hates you

Jag har satt tydliga gränser i mitt liv. Jag har satt ner foten när någon gått emot mina värdegrunder om människor och allas lika värde.
Det är inte alla som gillar att man står upp för dem som är svaga eller utsatta. Det är inte alla som uppskattar att någon brinner och viger sitt liv till att förändra.
Det finns fiender och motståndare där ute som kommer göra allt som står i deras makt för att stoppa dig. Men försök att vända det till något positivt och använd dina erfarenheter som ny energi. En boost som talar om för dig att du gör rätt. Så fort någon pratar bakom din rygg, så betyder det oftast avund, en möjlighet att sänka dig, för tänk om du lyckas! Vilket nederlag det skulle vara…för den personen!

Jag har arbetat med affärer i många år. I vissa projekt har man blivit blåst, oftast för att de involverade inte delar samma värdegrunder (något jag förstått på senare tid då jag backat bandet till de gånger det gått snett)… Något som kollegorna, affärspartnerna eller projektledarna brukar säga är följande: -Jag lägger det i boxen för framtida lärdom. Sedan går de vidare. Det har jag också gjort, varenda gång utom en faktiskt. Man måste ta lärdom och när jag säger att man inte delat mina värdegrunder så menar jag det ordagrannt. Jag har inte tänkt på det förrän nu, utan tidigare bara lagt det i boxen för framtida lärdom, stängt boxen och sedan gått vidare. Jag ska skriva ner alla de konstellationer av människor och projekt jag arbetat i, för att analysera var och vem som det gått fel med och jag är övertygad om att just värdegrunderna är roten till att det fallit. Det som fungerat och lyckats har varit när man med glädje drivs av samma mål och värdegrund. Där man tillsammans kan se målbilden och där alla brinner för sin uppgift på lika villkor. Ofta är det viktigt att alla i ett projekt är engagerade i varandras uppgift så man kan dela glädje, framgång och motgång.

Jag har gjort mitt val och tidigt sagt att jag inte kan samarbeta med människor utan samma värdegrund som jag, något jag alltid varit tydlig med. Det senaste som jag lovade mig själv var detta nyåret, då jag beslutade att gå på magkänslan. Det är utan någon som helst konkurrens den enda sanna känslan om vad som är rätt och fel.

tumblr_m4sfbkp1K81rqy4g1o1_500

Det gäller att hitta de unika människorna som tänker dom du, som vill uppnå samma mål som du och som har en ärlighet och en rak kommunikation så att man aldrig behöver fundera över om det är rätt eller inte. Nu är människorna med goda avsikter många, många fler än det motsatta, det är bara det att de syns inte lika tydligt. Det är här mentorer kommer in och gör ett grymt arbete. Dem kan man rådfråga, dubbelkolla om människorna existerar och få lärdom om vad de gjort tidigare. Detta tillsammans med magkänslan är en oslagbar kombination.

1798611_878683532175370_5718851799957678136_n

I morgon jobbar jag vidare mot mina mål, där mina värderingar är mina val efter vad jag själv upplevt, sett och hört. De blir bara tydligare för varje år som går och för varje gång jag fyller boxen med nya lärdomar. Vi har alla olika mål att uppnå, det viktiga är att du omger dig med människor som vill åt samma håll och som har samma engagemang som du.

Det finns ett program som heter, Du blir vad du äter, det finns också ett talesätt som säger, Du blir som du umgås. Jag skulle vilja säga, Du blir den du vill vara…  Gör ett bra val! KRAM ❤