Kategorier
Debatt och åsikter Jobb

Bli den du är…

Idag skrev jag en förkortad version av mitt liv och CV…på engelska.

Nog för att det är svårt att lyfta sina egna kvaliteter, erfarenheter och kunskap på svenska, men på ett annat språk är det ännu svårare. Det viktigaste var att budskapet gick fram, att mitt engagemang och ställningstagande visades på ett någorlunda korrekt sätt! Men det är vid tillfällen som dessa när man verkligen måste tänka efter vad man gjort i livet som det blir verklighet…igen.

Livet rinner liksom på, man glömmer vad man åstadkommit, och lägger det i en hög bak i hjärnan som endast tas fram vid tillfällen som idag när det skulle på pränt. Istället minns man ofta alla motgångar och misslyckanden.

Idag gick jag bland annat igenom de organisationer jag varit i kontakt med eller arbetat med på ett eller annat sätt. ”Keep a child alive”, var under min tid i London. Alicia Keys var ambassadör och vi diskuterade hur man med näringslivets hjälp kan arbeta med associationsrätt och marknadsföring för att nå längre med organisationen. Det var precis i början av att företag började arbeta med CSR och stödja organisationer. Jag var vän med och tittade på hur Sven Tumba arbetade med ”A sporting Chance for peace”. En organisation med stöd från Astra Zenica där man arbetade med utbildning för barn i utvecklingsländer. Fotbollen var i fokus och ända sedan dess har jag brunnit för sporten och musiken i samband med att skapa nytta för barn. Jag träffade under ett år ett antal svenska organisationer, samtidigt som jag granskade var de svenska bistånden tog vägen och hur de kom in i det svenska systemet igen. Jag var med då ”Thank you kampanjen” med Childhood började utvecklas. Vi besökte deras kontor i New York tillsammans med vår Drottning och Prinsessa som arbetar hårdare än man kan ana med frågorna för att barn ska få den hjälp de behöver och förtjänar.

image

Nu har mina egna utvecklade koncept mottagits av en organisation som arbetar för barns och kvinnors rätt, vilket känns fantastiskt. Frågan på vem jag är, var mitt driv kommer ifrån och varför just kvinnor och barn, har idag besvarats med mitt förkortade CV. En för mig naturlig förklaring, men kanske inte för dem som inte känner mig. Varför lägger jag tid och engagemang på detta? Enkelt, jag kan det. Med en livserfarenhet som slår det mesta och efter många projekt inom (välgörenhet, jag gillar inte ordet), samt egen forskning och utveckling så har jag även kunskapen om hur det fungerar. Varför ska jag då inte använda den till att vilja förändra?

Jag älskar det jag gör, jag berättar inte allt av olika skäl, jag får tillbaka mer än jag kunnat drömma om och målet är glasklart… Dessutom är jag en kvinna som inte skulle kunna göra det jag gör. Jag var dömd från barnsben, men jag visar att man mot alla odds kan. Att jag som kvinna utvecklat tekniska möjligheter, och därmed gått in i den mansdominerade världen tycker jag är både roligt och utmanande. Speciellt då jag brinner för att kvinnor ska ta mer plats inom just dessa områden. Vi borde stötta varandra mer i ett samhälle som slåss för jämlikhet, att fler kvinnor ska våga ge sig in i lite förbjudna arbetsområden.

Tyvärr är vi ofta dåliga på att lyfta varann och tala om att någon är bra. Kanske beror det på att Jante är så rotat i oss att vi inte förmår eller rättare sagt att avundsjukan sätter våra gränser. Jag tror att de flesta som är framgångsrika har slitit extremt hårt för det. Ingen får något gratis och istället för att beklaga oss för andra när det går bra för någon, så borde vi istället beundra och fråga, Hur gjorde du?

Jag älskar framgångssagor och när jag träffar någon som har lång erfarenhet (oavsett om det är en man eller kvinna), så blir jag fascinerad och lyssnar extra noga på vad de har att säga. Vid varje sådant möte lär man sig något och med kunskap så kommer man längre. Med mer kunskap så blir vi också starkare och med styrka, mod och driv för sin passion så når vi också längre. Du blir den du är!

Man ska aldrig kasta sten i glashus, det är lätt att de går sönder, men om materialet är tillräckligt starkt så blir det bara en spricka som enkelt kan lagas med lite klister! Stå på dig, du är bättre än du tror och starkare än du någonsin kunnat drömma om… Kram ❤

image