Kategorier
Familj och vänner Jobb

Äntligen lite Julefrid!

Det har varit hektiska veckor!

Från planerande av event i Täby centrum till genomförande. Från möten i New York, direkt till Milano. Igår landade jag hemma och idag försöker jag landa i mig själv. Att det är julafton i morgon är något som har legat i bakhuvudet, men inte riktigt fått fäste förrän nu.

I Täby lanserades I’M ONE, en kampanj under onebracelet som talar om att jag är en av dem som står upp för jämställdhet och att stoppa våldet mot flickor och kvinnor. Det roliga var alla de pappor som besökte oss och köpte onebracelet till sina döttrar. De tyckte budskapet var viktigt och ville att döttrarna skulle få växa upp jämställda pojkarna. Ännu roligare var det när männen köpte till sina söner av samma anledning ❤️

image

När eventet var över så planerades resan till New York och med bara 24 timmars varsel så slängde vi oss på flyget. Detta för avtalsgenomgång och diskussion kring internationell lansering av ett movement för flickors och kvinnors rättigheter. När jag tänker på alla dessa flickor som gifts bort vid 8 års ålder, barn och kvinnor som våldtas, det otäcka våldet totalt, inte bara på våra gator utan i hela världen där människors värde ibland är lika med noll. Där jag som kvinna inte ska kunna springa i skogen med musik i öronen för att den rätten tagits ifrån mig… Då är det ett enkelt beslut att kasta sig på ett flyg för att snabbt komma vidare med frågan, ekonomin för att stoppa våldet och att visualisera sitt ställningstagande…

New York bjöd också på en dag där vi kunde njuta av den stora staden i full julskyltning!

image

image

image

I fredags kväll landade jag på Arlanda efter förseningar med timmar som var oerhört värdefulla med tanke på att jag har en jul att planera också. 20 timmar fick jag i Sverige innan jag begav mig vidare till flygplatsen igen. Denna gång var det Milano som var målet. Sent på natten till söndagen anlände jag, fortfarande jetlaggad efter New York, men med fast beslutsamhet att förmedla budskapet ännu en gång. Söndagen bjöd på fotboll med ett av favoritlagen ❤️ Inter mot Lazio. Visserligen förlorade vi med 2-1, men stämningen och känslan var enorm! Zanetti lanserade Pirellis nästa katalog, och det bjöds på Champange och mat i VIP rummet. Måndagen ägnades åt möten och planering.

Milano är ju dessutom en oerhört vacker stad och är man ett stort fan av gammal arkitektur så är man hemma. För att inte tala om maten. Pizzan i Sverige bleknar om man fått möjligheten att njuta av en äkta italiensk pizza ❤️image

image

image

image

När jag väl landade hemma i Sverige natten till igår  så var jag så trött så det visste inga gränser. Man kan ju tycka att det varit en glidig tid där jag fått uppleva en hel del, men då ser man bara de vackra bilderna och de fantastiska monumenten. Man ser inte alla sömnlösa nätter med press att prestera på möten. Man ser inte de sena kvällarna och ofta 7 dagars arbetsveckor. Man ser inte kampen som förs för allas lika värde. Man ser heller inte människan, i detta fall jag, som varje dag pusslar med tiden för att finnas tillgänglig för både familj, vänner, kollegor och för mitt engagemang som jag valt att kalla mitt livs mission. För mina älskade barnbarns skull så vill jag vara med och påverka för att de ska få bättre möjligheter, och även om vi aldrig kan få ett samhälle fritt från våld och diskriminering så är det ändå en nolltolerans vi måste kämpa för ❤️ Jag vill inte att andra barn och kvinnor ska behöva utsättas för det jag gått igenom. Jag vill att alla ska ha samma chans och att alla ska få uppleva en barndom värd att kalla barndom fylld av lek och kärlek.

I morse vaknade jag med Dino bredvid mig. Älskade lilla unge som såg Inter matchen på tv och hoppades att få se mig på läktaren. Som sorterat alla julklappar under granen så att det blir lättare för mig att dela ut dem, och som stilla bad mig sjunga Mors lilla Olle innan vi somnade ❤️ Nu har han åkt iväg med sin mamma för julshopping. Hans sällskap byts ut mot Alice som kommer om några timmar, medan hennes föräldrar julstökar. Tillsammans ska vi förbereda maten inför julafton…

Det jag lärt mig de senaste veckorna är att viktigt. Det behövs inga veckor eller ens dagar att planera och skapa en fin jul. Så länge det finns kärlek, förståelse och ödmjukhet inför livet så löser sig det mesta. Idag ska jag bara gå omkring och pyssla och mysa i tofflor. Arbetet för i år är avklarat och äntligen ska jag få andas ut. Min bok ska få en rejäl omgång och jag hoppas att det sista blir skrivet så att även det kan få en sista punkt…image

Nu vill jag önska er alla en riktigt God Jul! Tänk på att inte stressa, allt behöver inte vara perfekt. Så länge kärleken finns där så blir det bra ändå ❤️ Kram!

image