Kategorier
Debatt och åsikter Jobb

Socialt ansvar…

Företag som satsar på hållbarhet och tar socialt ansvar är de som oftast lyckas bäst…

I dagarna var jag i Borås och besökte Consortio Fashion Group som innefattar Halens , Cellbes  och Bubbleroom. Tre företag som valt att arbeta med socialt ansvar genom hela företaget. Företag inom mode når ut, då de ofta har många följare, många som köper kläder och tittar på sensate modet. Vi ska inte underskatta kraften bakom mode och kläder som ett starkt verktyg att arbeta med. Vi har alla någon form av relation från modet, och kläder måste vi ha!

Halens, Cellbes och Bubblerrom har tagit ställning rakt igenom hela gruppen. De har valt att ta in onebracelet som både stöttar den globala rörelsen för kvinnors och flickors rättigheter ekonomiskt, samt visualiserar bärarens ställningstagande! När jag säger rakt igenom hela gruppen så menar jag att de tagit ett steg längre och inte bara förmedlar onebracelet.

12814440_10153975402584320_2511166572401294196_n

I veckan var jag på plats och föreläste om mina egna erfarenheter och varför det är viktigt att ta ställning. Mottagandet av föreläsningen var fantastisk. Det blir oftast det när engagemanget för ämnet är stort. Förutom att man lyssnat på min historia från liten flicka till vuxen kvinna, så ska de även få lära sig mer om Kvinnokonventionen som UN Women nationell kommitté Sverige arbetar med. Det finns ett genuint intresse inom företaget där man inte bara distribuerar en produkt, utan man vill lära sig och ta reda på mer, vara motiverad ¨varför¨ man gör detta! Kolla länken ¨ här ¨och se hur man arbetar i gruppen! DET är styrka!

Alla vet inte vad Kvinnokonventionen är, och enklast att förklara är nog att det är samma sak som Barnkonventionen som Unicef arbetet med. UN Women arbetar efter kvinnokonventionen som antogs av FN 1979  – en konvention med målet att eliminera alla former av diskriminering av kvinnor. Enligt kvinnokonventionen ska alla stater garantera att kvinnor har samma rättigheter som män, inklusive rätten att inte bli misshandlad, våldtagen eller trakasserad på andra sätt.

När jag ändå var där så passade jag naturligtvis på att köpa nya träningskläder från Halens! Nu finns ingen återvändo, det är bara att kasta sig ut i spåret och göra det…springa sig mer hälsosam för att fortsätta orka kämpa för det jag tror på! Fin helg till er alla och glöm inte att du är värdefull ❤

12464016_10153978559224320_1222380721_n