Kategorier
Jobb

Eldsjälar

Att träffa eldsjälar  inom sitt yrke är fantastiskt.

På växtverket i Olofström var det ett stort engagemang för barn och ungdomar. Ungdomarna som kom förbi när jag var på plats kände sig som hemma. Personal på Växtverket förklarade att när de unga kliver innanför deras dörr så behandlades alla lika. Det spelade ingen roll vad de tillhörde för grupp eller ev gäng. Innanför deras dörr skapades gemenskap och kärlek och alla var lika värda.

Jag föreläste för engagerade människor som brann för sin uppgift. Det är alltid lika roligt att träffa nya människor och höra deras syn på ett ämne som jag brinner för. Föreläsningen arrangerades av NBV Sydost och Växtverket.

I helgen har jag försökt hitta kraft i mina beslut om jag ska satsa på ett jobberbjudande som ger mycket för mig själv och med en global marknad, eller om jag ska stanna på gräsrotsnivå och satsa ännu hårdare på att nå ut till människor och hjälpa dem ovanför tröskeln. Även om det första alternativet är lockande och även om många råder mig till att börja tänka på mig själv, så går det inte… Min magkänsla är att jag ska vara kvar, grotta ner mig ännu mer och istället fokusera på att hjälpa fler människor genom litteratur, föreläsningar och utveckla de workshops som får människor att våga leva.

Problematiken med våld, missbruk, barn och unga i riskzon och utanförskap är enormt stor och det ser inte ut att bli bättre, trots att man från många håll arbetar för en förändring. Det krävs mer krafter och mer engagemang och resurser från statligt håll för att få bukt på problemen. Även om vi aldrig kan nå en nolltolerans, så måste det vara den vi arbetar för.

Jag som försöker hålla mig så långt ifrån politiken som möjligt, inser att med Trump som President över världens stormakt, så måste vi arbeta ännu mer, ännu hårdare och ännu mer fokuserat på alla människor lika värde…

Veckan kommer att gå till att bygga våren, kundkontakter för Onebracelet, fortsätta skriva på medberoende-litteraturen och på torsdag beger jag mig till Småland för ny föreläsning. Tacksam att jag får vara en del i det viktiga arbetet ❤