Kategorier
Debatt och åsikter Jobb

Vintern går mot slut!

Kortfattat…vintern går mot sitt slut…

Och livet rullar på i snabb takt. Världen har precis påbörjat en av årets viktigaste veckor, och på onsdag är det den 8 mars, Internationella kvinnodagen. ❤

Men, för att backa bandet lite då jag inte bloggat på ett tag… Januari var en stressig månad där jag under flera månader har känt att jag måste ta en paus från livet för att helt enkelt orka kämpa vidare. En möjlighet att andas och tänka efter. För mig handlar det om att landa i sig själv, ta ett steg bort för att betrakta och fatta rätt beslut. I slutet av Januari tog jag den pausen och hade nästan tre veckor till att andas, sticka tårna i sanden och låta havets brus och vågor hjälpa mig framåt i mina beslut.

Jag har pratat om eldsjälar tidigare och det är lätt att springa från askan och rakt in i elden igen. Speciellt om man som jag är en kvinnlig eldsjäl och entreprenör som ofta stöter på hinder i en mansdominerad värld. Men det är väl därför det kanske kallas eldsjäl…vi är inte rädda att bränna oss om och om igen för det vi tror på!

Samma dag jag satte mig på tåget för att åka iväg så fick jag svar från ett förlag som vill släppa min hjärte-roman AMANDA. Nu ska jag bara ha en sponsor eller partner till släppet:) En fantastisk nyhet och början på lite ledighet.

Väl hemma igen så färdigställdes ett samarbete som påbörjades redan i december och som jag och mina samarbetspartners länge önskat. Ännu ett företag som valt att ta ställning för jämställdhet! En av alla som plockat upp nyheten var tidningen Resume och vi är så tacksamma för denna möjlighet!

Den 2 mars firade jag dessutom 2 år sedan det första avtalet tecknades med UN Women nationell kommitté Sverige. Det var ett glädjens ögonblick där en organisation för kvinnor valt att stötta mig i mitt entreprenörskap och där jag valt att stötta dem med ekonomiska möjligheter, engagemang och visualitet.

10255666_1562318487386876_4424113305161831517_n

Förutom mitt arbete och vad jag ska fokusera på resten av 2017 så tänkte jag mycket på familj och vänner när jag var iväg på semester. Jag har fått en liten flash om att livet går för snabbt och att jag vill vara med så länge det bara går och ge allt jag bara kan. När det gäller barn och barnbarn så vet jag och alla som känner mig att de alltid går först och där nästan all ledig tid går just till de små. Men jag måste också tänka lite på mig själv, vänner och min relation. Utan familj och vänner är vi inget och de som finns där måste vårdas, vattnas och behandlas med största omtanke och ödmjukhet ❤ I naturen görs det fantastiskt bra:)

Speciellt de som backar mig och mitt engagemang till 100% oavsett vad ❤

16681543_10155056855129320_7324175150476107502_n-1

Den här veckan var en fullspäckad vecka där den mesta tiden skulle tillbringas i Stockholm på möten och på olika evenemang. Igår var det ett event på Radisson Strand med UN Women nationell kommitté Sverige där Executive director of UN Women, Phumzile Mlanbo-Ngcuka närvarade. Idag är ytterligare ett evenemang på Sveriges Riksdag om jämställdhet som jag missar… Allt för att jag i torsdags tillbringade natten på akutmottagningen. Efter 9 timmar och två doser morfin mot smärtan så konstaterades bältros i huvudet. Man blir frisk, men det kan ta tid. Tröttheten och smärtan kan sitta i länge… Men målet är att jag på onsdag ska kunna åka till Stockholm över dagen för att närvara vid dubbla event på Internationella kvinnodagen. Intalar mig att jag kan ligga hela torsdagen och ta igen mig, men som sagt, en dag i taget och just det beslutet tas först tisdag kväll…

17021378_10155093737394320_1706635184984952181_n

Är dock tacksam för fantastiska vänner med stor omtanke ❤

17022151_10155094713444320_2944677770907146133_n

Nu mer vila och jag lovar er som legat på, att bli bättre på bloggen. Nytt inlägg kommer garanterat efter 8 mars. Glöm nu inte att hylla kvinnor i er närhet på onsdag. Din fru, sambo, syster, mamma, dotter eller väninna. Jämställdhet är en mänsklig rättighet!

Kram på er ❤