Kategorier
Debatt och åsikter Jobb

8 MARS 2017

Internationella kvinnodagen 2017 levererade girlpower!

Jag blev oturligt sjuk veckan innan 8 mars och fick tillbringa en natt på sjukhuset med diagnosen bältros i huvudet. Fruktansvärt smärtsamt och fortfarande har jag blåsor i hårbotten och vissa dagar riktigt ont… Vila och medicin var receptet, och medicin har jag varit duktig att ta:)

Jag vilade mig igenom de första eventet som jag skulle närvarat på, men den 8 mars tvingade jag mig upp till Stockholm för att sprida budskapet och prata om våra nya partners. Jag började dagen med möte med potentiella nya partners, därefter hann jag prata lite med UN Women nationell kommitté Sverige som hade ett arrangerat event på kvällen för att uppmärksamma deras arbete och kvinnors rättigheter.

Christina Nilsson (konferencier, moderator och föreläsare), och som är en eldsjäl i ämnet besökte oss där hon och jag även diskuterade hur vi genom hennes nätverk kan nå ut med budskapet och vikten av att arbeta med jämställdhet och påverka företag och människor att vilja göra skillnad.

Kvällen tillbringades på Plaza Kvinnas event som hölls på Miss Clara hotel för att fira Internationella kvinnodagen. Samtidigt så presenterade sig deras nya Chefsredaktör Emma Danielsson som dessutom bar Onebracelet för att visa sitt stöd för kvinnors rättigheter.

 

Dagarna efter 8 mars så flödade dessutom bilder in till mig med kvinnor som varit med på resan och som valt att på något sätt ta ställning:) Blir djupt berörd varje gång någon visar sitt stöd, oavsett om det är genom att bära Onebracelet, bli medlem i UN Women nk Sverige eller genom att dela inlägg på sociala medier för att uppmärksamma frågorna vi så hårt arbetar för. Gladast blir jag när jag får bilder som dessa med texten: Du är grym! Armbandet på! 💪 Susie

                                                                                             www.susie.nu

Det Susie och alla andra, kallar jag GIRLPOWER!!! ❤

Under Internationella kvinnodagen så lanserade Gina Tricot Onebracelet i sina fem länder. Resan med Gina Tricot har varit grym. Ett företag med snabba beslut, men grym kraft bakom det de gör och en stark beslutsamhet att vilja göra skillnad! Jag är så oerhört imponerad av dem och så tacksam över att ha dem som partner och vapendragare i målet att förändra, att uppmärksamma jämställdhet och jobba för en värld fri från våld och diskriminering av flickor och kvinnor!

Cissi Forss som är Ginas modell ställde genast upp för budskapet och har lyft kampanjen över 8 mars på ett helt magiskt sätt!

Kolla in filmen nedan som Gina producerat!! Onebracelet säljs i Ginas alla butiker, där UN Womens nationella kommittéer är mottagare av ekonomiska medel och där UN Women som FN:s jämställdhets enhet får en fantastisk visualitet! Ju fler människor som engagerar sig, desto mer och större arbete kan UN Women och andra organisationer göra världen över för att stärka kvinnors och flickors egenmakt!

GINA TRICOT – GIRLS MAKE HISTORY

 Internationella kvinnodagen i år känns som den varade i en vecka. Det var mycket uppmärksamhet, mycket arbete både med medier, samarbetspartners och planer inför året. I tisdags så föreläste jag för Ginas kontor i Borås. Ca 150 fantastiska människor ställde sig upp efter föreläsningen, lyfte sina armar och bekräftade sitt engagemang för kvinnors rätt!

Responsen från dessa fantastiska människor var enorm. Känner mig ödmjukt tacksam för deras backning i detta och jag tror vi tillsammans kommer att arbeta ihop på flera sätt för att lyfta budskapet ytterligare ett snäpp. Stort Tack till dem som privat tagit kontakt med mig av olika anledningar ❤ Kärlek och respekt!

Som avslutning så vill jag länka denna grymma video. Den sammanställer en grym vecka till förmån för kvinnor. Jag har bara ett ord för veckan som varit och jag lovar att själv bära med mig detta ända in i kaklet!!! MAN MÅSTE LEVA SOM MAN LÄR ❤ Titta, lyssna och dela!

Kramar till er alla!

GIRLPOWER