Kategorier
Debatt och åsikter Jobb

Isaac Elton, ny stjärna på musikhimlen!

Isaac Elton, en ny ung låtskrivare och producent på 17 år som plötsligt slog igenom.

Isaac släppte sin första singel Bottom of the sea den 11 juli i år och på bara några veckor hade den streamats över en halv miljon gånger. Jag träffade Isaac hemma hos honom på Lidingö för att prata lite om hur det gick till och vad hans passion i livet är. Han berättade lite om hur låten kom till och att nästa singel som släpps i september redan är klar. Just nu spelades musikvideon för Bottom of the sea in och redan nästa vecka ska man kunna se resultatet av den på youtube och hemsidan.

Vi pratade lite om vad Isaac brinner för. Han är uppfostrad med goda värderingar om att kvinnor och män har samma rättigheter. Han har en syster där det aldrig gjorts någon skillnad mellan dem. Eftersom detta är en av de saker jag jobbar hårt för så visade jag honom Emma Watsons tal i FN när HeForShe kampanjen lanserades av UN Women.

Som ung kille och en med en möjlighet att kunna påverka så gav jag honom HeForShe armbandet som han med glädje tog på sig. Jag höll på att spricka av stolthet, för är det något världen behöver för att påverka ett jämställt samhälle, så är det just våra unga pojkar. Det är de som kan visa vägen och göra skillnad i världen! Om någon vecka ska jag presentera Isaac för UN Women nationell kommitté Sverige där de får möjligheten att diskutera HeForShe med en av dem som kan föra budskapet vidare!

Isaac går fortfarande i skolan, men fritiden läggs på musikskapande och ibland en och annan golfrunda. Nu vill han med musiken och sin nya offentlighet hjälpa till att göra skillnad och har erbjudit sig att under nästa år vara med på scen när jag arrangerar ett stort evenemang för att stoppa våld mot kvinnor och flickor. Efter mötet kände jag ett litet lyckorus i kroppen. Om Isaac 17 år kan ta ställning för en av FNs viktigaste frågor, så borde fler unga kunna göra det!

Lyssna på hans låt, (nästa kommer i september, jag har hört den och den är GRYM)

Spotify, Bottom of the sea

Följ honom på Instagram, Facebook och Twitter och var med på resan när en ny stjärna med rätt värderingar föds!

Tack Isaac och tack för att jag får möjligheten att arbeta med just dig! Mer sånt till folket ❤