Kategorier
Debatt och åsikter Familj och vänner Jobb

Livsresan…

Går igenom mina minnen, bilder och minns varför…

480963_3939414565614_1698261888_n

Redan som liten flicka ville jag hjälpa. Jag växte upp med att hjälpa min mamma med mina syskon. Jag hjälpte vänner, farmor och mina bröder. I tonåren så anlände Live Aid med kraft i mitt liv och på något sätt blev jag fascinerad över vad musik kunde göra för att hjälpa. Musiken och fotbollen var en hjälp även för mig då omständigheterna ofta var komplicerade och ibland svåra. Jag var en kämpe som slogs för rätt och fel och vännerna gav mig näring och viljan att göra ännu mer. Barnen har alltid funnits i mitt hjärta och kampen om alla barns lika värde är oerhört viktigt för mig.

i50587800._szw1280h1280_

Efter många års passion för ämnet så kom jag i kontakt med Sven Tumba, en av våra största idrottsprofiler genom tiderna som byggde fotbollsskolor i Afrika. Ett fantastiskt arbete och när han föreläste så grät han av kärlek och översvallande känslor för sitt livs mission, barnen och deras rätt till utbildning och fotboll.

För ungefär 7 år sedan började jag undersöka var Svenska biståndspengar tog vägen, vilket i sig var en skrämmande upptäckt… Jag besökte så många välgörenhetsorganisationer jag kunde och lärde mig hur de arbetade, varför och vad för insats de gjorde.

Som vuxen har jag som kvinna vid ett tillfälle råkat illa ut i arbetslivet vilket också skapat en passion för att hjälpa utsatta kvinnor. Frågor som måste lyftas och där hjälpen för kvinnan kan vara långt borta när den väl behövs. Ofta pratas det om kvinnor som råkar illa ut i sina relationer, men sällan om dem i arbetssituationer. Sexuella trakasserier är en del, men att vara dolt hotad är än värre. Det finns en mängd kvinnor därute som av olika skäl inte vågar lämna sitt arbete med vetskapen att deras värld rasar samman och de blir ekonomiskt utsatta. Kvinnor som varje dag blir utsatta för både våld, hot och sexuella trakasserier. Vem finns för dem om de lämnar sitt arbete? Jag har det svaret och det skulle jag vilja ändra på…

Något år senare när jag arbetade med Anders Bagge så beslöt vi oss för att åka på Childhoods gala i Miami. Vi hade båda två ett hjärta för barnen och ville på något sätt bidra. Väl där så tittade vi åter på vad man med musiken kan göra för utsatta barn och vi följde med på flera resor för att vi ville lära oss mer. Senare startade man Thank you kampanjen då  musiken är en viktig del i allt vi gör. Ett fantastiskt projekt som tagits fram av Childhood och som jag gärna uppmuntrar er att titta på och använda er av!

10004650_839802576046357_702187180_o 2

Efter att ha träffat Kungafamiljen och sett deras äkta och brinnande engagemang för utsatta barn så är jag full av beundran till Familjen och det arbete som både de och Childhood gör.

Ibland undrar jag varför jag brinner som jag gör, varför jag lägger hela min själ i detta, men i nästa stund slår jag bort tanken. Jag vet redan svaret och fortsätter kampen… Mitt arbete med att lansera lösningen för välgörenhet har man försökt ta ifrån mig. Ta till sin egen, ta bort själen och hjärtat för att man ser vinningen i det, men än har jag lyckats stå emot. Det jag skapat ska användas till rätt ändamål. Jag har inte lagt år av tid, energi och pengar på något som inte går till exakt vad det är byggt för, att hjälpa. Mitt mål är högt och bara det bästa är gott nog. Med tekniken och konceptet så kan många barn få den hjälp de behöver för en tryggare uppväxt och lika villkor runt om i världen. Det faktum att jag är kvinna som skapar detta ställer till det lite. Hade jag varit man och kommit med en teknisk lösning så hade det troligen gått snabbare, varit enklare och tagits emot på ett annorlunda sätt.

En dag hoppas jag kunna förmedla till kvinnor hur man ska tänka då man hamnar i situationer man inte reder ut. När man under hot tvingas göra det som arbetsgivaren eller kollegan säger, trots att man innerst inne blöder av sorg och skräck. Jag hoppas kunna leda dessa kvinnor till vattenhålet där de hittar näring och kraft att resa sig och våga… Våga ta sig ur och våga ta sig vidare. Jag lovar att om jag på något sätt kan vara behjälplig när de druckit sitt vatten, så ska jag stötta dem tillbaka till livet. Vi är aldrig ensamma, trots att det i de mörkaste stunder kan kännas så. Livet ska levas i nuet, det väntar inte på dig. Du måste våga ta dig ur och ta dig dit du själv vill. Vägen finns inte där från början, det är du som skapar den…

10009556_839805176046097_885368893_n 2

Bilderna är mina privata.