Kategorier
Familj och vänner Jobb

Hedmans hand…

Barn och idrott går hand i hand, det vet Magnus Hedman!

När jag träffade Magnus för ett par år sedan så föll jag för hans sätt att tänka när det gäller barnen. Engagemanget jag såg när hans egna pojkar tränade, känslan när vi diskuterade vad vi kunde göra för barnen och hans argumentation för att alla barn har rätt till idrott. Vi är otroligt lika och kan ibland avsluta varandras meningar. Det var enkelt att börja samarbeta med honom i mina egna visioner och planer för barn. De finns de människor som efter flera år fortfarande ifrågasätter Magnus efter hans brokiga år efter fotbollen, men då har man inte sett hela bilden. Då har man bara läst och dömt efter media och dragit sina egna slutsatser utan att veta hur det är idag, hur han kämpat för att komma tillbaka och hur han i sin bok ¨När ljuset släcks¨sonar, erkänner och visar en ödmjuk och öppen nakenhet inför livet. Man får göra misstag i livet, bara man lär av dem brukar jag säga. Det får även offentliga personer göra, (även om det ofta tar längre tid för många att förlåta dem). Faktum är att de har samma känslor som både dig, mig och alla andra, skillnaden är att de får kämpa mycket hårdare. Magnus har visat att det går att komma tillbaka, en förebild, inte bara för barnen utan även andra människor som för sin egen kamp, vad det än må vara.

IMG_0572

I höstas kom hans bok ¨Låt ditt barn vinna¨som han idag även föreläser om. En bok där alla som arbetar inom idrott med barn samt föräldrar till idrottande barn borde läsa. Intervjuerna i boken fick mig till tårar och bara tanken på att barn ibland piskas till att genomföra förälderns drömmar istället för sina egna får mig att må illa.

1380251_10152285830269320_1418258262_n

 

1604886_10152285830349320_567706961_n-1

Idag den 19 Mars är det exakt sex månader sedan jag fick boken, skriven med sunt förnuft, stor kunskap, erfarenhet och ett brinnande engagemang att vilja förändra villkoren för idrottande barn. Idag den 19 Mars släpper Magnus sitt projekt ¨Hedmans hand¨där han startat en ideell förening för att alla barn ska ha rätt att idrotta. Idag den 19 Mars fyller Magnus 41 år! Mitt i livet och starten på en ny era som jag med varmt hjärta stödjer! Grattis Magnus i dubbel bemärkelse och tack för att du är en så fin vän och har ett så stort hjärta! Du passar mycket väl in i den skaran av människor jag samlar på! Nämligen de fina…

88a5b0b02a-handgbrund.gif