Kategorier
Debatt och åsikter Familj och vänner Jobb

Intervju och kvinnors entreprenörskap

Förra veckan träffade jag Elin Molander på RESIDUS 

Mötet gick till att både prata ideér om hur vi kan lyfta kvinnan till att jag blev intervjuad om mitt liv och mitt kvinnliga entreprenörskap. Frågor jag inte tänkt på innan kom upp samt frågor som jag i efterhand tänkt på ganska mycket. – Vad skulle du ge för råd till kvinnliga entreprenörer? Mitt svar kom naturligt och av egna erfarenheter. – Gör din bakgrundskontroll på alla som du börjar samarbeta med, och lita alltid på magkänslan. Om magkänslan bara säger lite nej, så är det förmodligen inte rätt. 

Nu i efterhand så skulle jag inte bara sagt det, utan skrikit ut det, så man verkligen förstår. Magkänslan är det viktigaste vi har. Jag kan inte nog påpeka att det spelar ingen roll hur ödmjuk människan framför dig är, hur gärna de än vill samarbeta med dig, hur goda de än verkar vara…säger magen nej, så res dig och gå ifrån mötet!

Se hela intervjun här: YOUTUBE

Som entreprenör har jag som kvinna gått från askan och in i elden igen och igen för att jag tror så mycket på det jag gör. Ibland lyckas det, ibland inte, men jag skulle aldrig ge upp det jag tror på. Sen ska jag tillägga att alla inte blir bedragna som jag blivit. Det jag däremot vill påpeka är att om du verkligen har ett engagemang så måste du testa. Lär dig bara att inte lita på fina ord, utan lyssna på din inre röst och din magkänsla. Svaren finns alltid inom oss. När du träffar rätt partners så känns det i varje por och i varje del av magen. Här finns ytterligare intervju i text: RESIDUS

Mitt nya projekt som bl.a innehåller boken AMANDA känns enormt spännande. En kvinna, en entreprenör, en förebild för kvinnor som råkar illa ut i sitt företagande. Kanske kan hon i framtiden ge oss råd hur vi ska agera för att stärka kvinnan och hennes rättigheter. Kanske kan hon bli en förebild för att bygga starka kvinnor!

Påsken har anlänt och det är ledigt för många. Min påsk går till att träffa nära och kära och njuta av stunden, men också att hitta egentid där jag kan fundera och lägga pusslet för min tid och mitt engagemang. Många förstår inte det där med att vandra i skogen i sin ensamhet, men för mig kan jag lättare lösa världsproblem och utveckla mina ideér sittandes på en stubbe i skogen än vid ett skrivbord. Min kreativitet skapas där jag känner mig lugn och tankarna får flöda fritt…

Nu vill jag önska er alla världens bästa påsk!! Och med tanke på vad som nyligen hänt i Sverige och vad som sker i världen så försöker vi alla ge varandra lite extra kärlek i helgen och sen varje dag i veckan. ❤ KRAM