Kategorier
Debatt och åsikter Jobb

MC Kortege!!!

Det går inte att hålla det hemligt längre…

I våras satt jag tillsammans med verksamhetschefen för UN Women nationell kommitté Sverige och diskuterade hur vi skulle kunna belysa ämnet kring våld mot kvinnor och flickor ännu mer, då det är ett stort problem och brott mot de mänskliga rättigheterna. Då jag arrangerat MC korteger tidigare så har det även diskuterats tidigare…

UN Women är FN:s jämställdhetsenhet och den svenska nationella kommittén är en av 16 kommittéer i världen som arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld och diskriminering mot kvinnor och flickor. Den 25 varje månad har av FN utnämnts till Orange DayDagen då vi alla bär något i orange för att stå upp för en värld fri från våld mot kvinnor och flickor. Den 25 November som är den internationella dagen så lyser byggnader upp världen över för att visa sitt ställningstagande.

När frågan kom om jag kunde arrangera en MC kortege till förmån för UN Women nk Sverige så var det ett glasklart JA från min sida. Arbetet påbörjades och i mitt huvud såg jag hur vi körde in i Kungsträdgården med ett par hundra hojar. Verksamhetschefen satt och funderade en stund, innan hon säger, – Men Maria, varför inte dra hela kortegen till din hemstad? Självklart vill jag lyfta min egen hemstad Norrköping, och när vi pratat runt detta en stund så kändes förslaget ganska solklart. Det blir en enklare logistik än att åka in i Stockholm, jag kan min hemstad och problemen i staden har varit stora bl.a på festivaler.

Sagt och gjort, jag kontaktade kommunen som hänvisade mig till Upplev Norrköping. Ett första möte hölls där de visade sitt stora stöd för projektet, och därefter var vi igång.

Planen med MC kortegen är att åka mellan Helsingborg och landa i ett Norrköping fyllt med evenemang, artister och en stad som går samman i Orange för att visa sitt motstånd till våldet!

För en vecka sedan skapade vi gruppen för OrangeDay MC och idag har vi nästan 1 500 medlemmar som vill visa sitt stöd (på en vecka, och det är 8 månader innan manifestationen går av stapeln). Plötsligt är vi inte några hundra hojar längre, utan man åker från hela Sverige för att delta där vi nu tittar på att låta alla kunna följa kortegen via rörlig media. Responsen har varit enorm från både bikers och företag, och då har vi inte lanserat än. (Att hålla detta hemligt till November var en vision som inte riktigt höll). Lansering och mer information om manifestationen sker både nationellt och internationellt den 25 November 2017. Tills dess hålls den spännande information hemlig, både kring partners och det som sker dygnet för manifestationen!

Arbetet kring detta är enormt. Poliseskorter, tillstånd från polis, markägare och kommuner. Partners, internationell media, artister, scener, vaktbolag och en enorm logistik för att få alla delar att fungera. Det innebär att förutom att jag lanserar min första Thriller AMANDA den 25 november, så lanserar vi även OrangeDay MC. Då AMANDA handlar om en kvinna som utsätts i sitt entreprenörskap så går dessa båda hand i hand…

Jag är en av alla de kvinnor som någon gång har utsatts. Tack vare mina egna erfarenheter så ger jag aldrig upp kampen mot våldet och en värld fri från våld och diskriminering av kvinnor och flickor ❤  Det är med värme och kärlek jag tänker på det stöd som alla kvinnor kommer att känna när vi tillsammans tar över Sveriges vägar…

25 Maj, Dagen då Sveriges alla bikers går samman i en gemensam manifestation mot all form av våld och diskriminering mot kvinnor och flickor.

Den 25 maj 2018, dagen då vi tillsammans gör skillnad och skapar historia!

Läs mer på:

OrangeDay MC 

UN Women nationell kommitté Sverige